Τι χρειάζεστε για να νιώσετε ακόμα περισσότερο σαν στο σπίτι σας στο Ηράκλειο;
#her Όλοι έχουμε ιδέες & προτάσεις για να νιώθουν όλοι στο Ηράκλειο ακόμα περισσότερο σαν στο σπίτι τους. Λάβετε μέρος στο σχέδιο! Μοιραστείτε τις ιδέες σας για μια ακόμη πιο βιώσιμη πόλη για όλους!
Αλλαγές στο στοιχείο "Εργαστήριο Κατάρτισης «Διαπολιτισμικές Δεξιότητες και Υγεία»Χ"
Περιγραφή (ελληνικά)
-Η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης), σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υλοποίησαν πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης – διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCLUD EU (AMIF) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) & ΔΟΜ Ελλάδας.Στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης, λειτούργησαν σημεία ενημέρωσης (info points) στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τα οποία υποστήριξαν διαμεσολάβηση–διερμηνεία μεταξύ των μεταναστών/μεταναστριών και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης και της προσβασιμότητάς τους στα δικαιώματα και στις παροχές υγείας. Παρείχαν επίσης πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών των νοσοκομείων σε τέσσερις γλώσσες: Αραβικά, Κιρμανζί, Φαρσί και Νταρί. Η πιλοτική δράση υποστηρίχθηκε από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και διάρκεσε έως τον Αύγουστο του 2022. Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Ακολουθεί σχετικό βίντεο.- +Η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης), σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υλοποίησαν πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης – διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCLUD EU (AMIF) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) & ΔΟΜ Ελλάδας.Στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης, λειτούργησαν σημεία ενημέρωσης (info points) στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τα οποία υποστήριξαν διαμεσολάβηση–διερμηνεία μεταξύ των μεταναστών/μεταναστριών και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης και της προσβασιμότητάς τους στα δικαιώματα και στις παροχές υγείας. Παρείχαν επίσης πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών των νοσοκομείων σε τέσσερις γλώσσες: Αραβικά, Κιρμανζί, Φαρσί και Νταρί. Η πιλοτική δράση υποστηρίχθηκε από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και διάρκεσε έως τον Αύγουστο του 2022. Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Ακολουθεί σχετικό βίντεο.
- +
- +<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RNCb5UBx81Q?si=-pj0PfbnE8BIwWhI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>